Društvo

Сарајево: Велики квар на плинској цијеви у центру града

САРАЈЕВО - Због оштећења плинске цијеви у Шеноиној улици у центру Сарајева, главни плински вентил је заврнут, а Шеноина, Куловића и један дио Улице бранилаца Сарајева до даљег ће бити блокиране за саобраћај, саопштено је из Оперативног центра Министарства унуутрашњих послова Кантона Сарајево.


Трамвајски саобраћај је од 15.40 часова поново у функцији.

Из "Сарајевогаса" је саопштено је да је у самом центру Сарајева у 13.35 часова дошло до оштећења плинске цијеви и цурења плина због чега су грађани из околних зграда евакуисани из својих домова.

"Наше екипе су одмах изашле на лице мјеста и санирале квар, али и даље савјетујемо грађанима да се не враћају у станове све док не извршимо прво мјерење плина", саопштено је из "Сарајево гаса".

У овом дијелу града тренутно нема струје, јер је у оваквим ситуацијама забрањено користити било какве уређаје на струју, а искључени су и телефони.

Из "Сарајевогаса" је најављено саопштење у којем ће бити издате даље упуте за грађане настањене у овом дијелу града.

Због квара на плинској цијеви, струја и плин су искључени и Казнено-поправном заводу Сарајево који се налази у близини мјеста на којем је исцурио плин, сазнаје портал sаrаjevo-x.com.

"Обавијештени смо о квару, искључени су струја и плин, а укључени агрегати. Ситуација се прати како би могли на вријеме реаговати у случају да се ствари искомпликују", рекао је један од запослених у затвору који је желио да остане анониман.

Он није желио рећи шта би се догодило и да ли постоји план евакуације притвореника и осуђеника у случају да се ситуација искомпликује, јер је то, како је рекао, службена тајна.

У Казнено- поправном заводу Сарајево тренутно се налази око 134 притвореника и 20 осуђених лица.

Иако је квар саниран грађани из околних зграда су још увијек ван својих домова, а у станове ће се моћи вратити тек након првог мјерења плина.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog