Politika

СДС и ПДП спремају коалициони споразум

МИЛИЋИ - Партија демократског прогреса и Српска демократска странка намјеравају да у наредних мјесец дана потпишу коалициони споразум удружене опозиције, који ће бити понуђен и осталим опозиционим странкама на потписивање, изјавио је синоћ у Милићима предсједник Извршног одбора ПДП Зоран Ђерић.


"Удружена опозиција би требало да на наредним општим изборима има заједничког кандидата за предсједника РС и заједничог кандидата за члана Предсједништва БиХ. То је суштина и најважније питање око којег ПДП и СДС треба да се удруже и праве удружену опозицију", рекао је Ђерић.

План је, каже Ђерић, да тај споразум буде понуђен и осталим опозиционим политичким партијама у РС.

"Очекујем да ћемо у том смислу имати разумијевање и сагласност и Српске радикалне странке РС, Демократске партије, Пензионерске странке и неких других мањих политичких партија, које треба да се окупе у заједничком блоку удружене опозиције", рекао је Ђерић.

Према његовим ријечима, основа споразума биће принципи у вези са којим већ постоји пуна сагласаност ПДП и СДС.

Он је додао да се ови принципи односе на кључна политичка и економска питања, прије свега Дејтонски мировни споразум, неупитност Републике Српске и ентитетско гласање које, како је рекао, мора да остане какво јесте.

Предсједник Извршног одбора ПДП присуствовао је у Милићима свечаности, коју је поводом десетогодишњице оснивања ове странке организовао Општински одбор партије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog