Društvo

Новић: Што прије усвојити закон о матичним књигама

БАЊА ЛУКА - Министар цивилних послова БиХ Средоје Новић позвао је данас ентитетске парламенте да што прије усвоје закон о матичним књигама, истичући да је то, тренутно, једно од најкрупнијих питања у БиХ, те да је закон кључан за електронско вођење матичних књига у матичним уредима.


"Уколико тај закон не угледа свјетло дана да краја године, велики сам скептик да ће БиХ моћи у току идуће године, поготово не до половине идуће године, да проведе највећи дио тог закона и увјерен сам да ће Европа и те како казнити БиХ и њене грађане", рекао је Новић новинарима у Бањoj Луци.

Он је нагласио да је потпуно непримјерено да овај закон од августа, када је од ентитетских премијера и ресорних министара затражено хитно доношење закона, до данас у РС закон лежи блокиран у Вијећу народа, а да је у Федерацији БиХ тек усвојен у нацрту.

"Ми и данас апелујемо на све да је то један од највећих приоритета о којем се у овом тренутку не говори, али не треба бити наиван, јер као што Брисел увијек извуче неки нови услов, ово је гарантовано услов који ће се затражити за врло кратко вријеме", рекао је Новић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog