Politika

Шпирић: Како другима нико не дира у споразум?

ЊУЈОРК - Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић поручио је Савјету безбједности УН у Њујорку да осим БиХ постоје и друге земље у Европи које су производ међународних мировних споразума, које су веома развијене и успјешне, јер им нико не спори споразум на основу кога је та земља настала.


"Таква земља је на примјер Швајцарска, која је данас једна од најразвијених земаља. Она је управо таква зато што нико не спори споразум на бази којег је настала као држава", рекао је Шпирић.

Он је навео да у БиХ постоји проблем око политичких снага које тврде да је Дејтон донио само мир, односно оспорава се базични споразум на основу којег је настала БиХ.

Шпирић је навео да се мора престати и са оптужбама на рачун Републике Српске, јер то снажно генерише нестабилност у БиХ.

"Све док постоји оспоравање Дејтонског споразума, траже се разлози за измјене тог споразума, који темељи БиХ састављену од Републике Српске и Федерације БиХ. То представља генерисање нестабилности и ми, напросто, морамо стати са тим, јер је Дејтонски споразум базични споразум на основу којег је настала ова земља", поручио је Шпирић.

У обраћању Савјету безбједности УН у Њујорку Шпирић је поручио да ће БиХ бити стабилна и демократска земља која ће се брже кретати ка ЕУ, тек када се у БиХ престане спорити темељни Дејтонски споразум.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog