Društvo

Вукчевић: Нова сазнања о трговини органима

БЕОГРАД - Тужилац за ратне злочине Србије Владимир Вукчевић изјавио је да је истрага о трговини органима киднапованих на Косову дошла до нових драматичних сазнања и да се сада воде активности на раскринкавању оних који су се бавили том злочиначком активношћу.


"Заједно с Министарством спољних послова и другим државним органима радимо на раскринкавању оних који су се бавили том злочиначком активношћу. Идемо до краја, јер нас охрабрује то што нас подржава већина битних међународних актера", рекао је Вукчевић .

Он је оцијенио да је остварена пуна координација свих служби којима је задатак да пронађу преостала лица за којима трага Трибунал у Хагу, да се ради тимски и организовано, а да политичари "емитују јасну вољу" да та међународна обавеза буде довршена.

Вукчевић сматра да је хапшење јатака Ратка Младића 2006. године била грешка, јер су они могли довести истражне органе до ратног команданта Војске Републике Српске да су тада остали на слободи.

"Мислим да је то био потез који је умногоме уназадио потрагу и који је изван сваке логике обавештајног деловања", изјавио је Вукчевић и додао да Тужилаштво ради и на случајевима гдје је такозвани "Закон о јатацима" дефинитивно прекршен.

Он је рекао да више неће коментарисати ни извјештаје ни оцјене о сарадњи Београда са Хашким трибуналом, већ да ће то препустити министру Расиму Љајићу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog