Politika

Aхметовић на дневном реду

САРАЈЕВО - Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ уврстио је у приједлог дневног реда данашњег засједања овог дома изјашњавање о именовању Садика Ахметовића за министра безбједности БиХ.


Одлука о уврштавању ове тачке у приједлог дневног реда донесена је након што је Комисија Савјета министара БиХ за припрему избора јутрос дала "зелено свјетло" за Ахметовића.

Према ријечима предсједавајућег Комисије Халида Гењца, Комисија је размотрила приједлог предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића да Ахметовић буде именован за министра безбједности и обавила разговор са кандидатом.

"Након обављене расправе, са шест гласова `за` и три уздржана, донесена је одлука да се Представничком дому Парламентарне скупштине да препорука да изврши именовање Ахметовића", додао је Гењац.

Представнички дом дужан је да се у року од три дана након што Комисија достави мишљење о кандидату изјасни о његовом именовању.

Позиција министра безбједности БиХ упражњена је од 30. јула када је са ове функције, одлуком парламента, смијењен Тарик Садовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog