Politika

Захвалност Кини на принципијелном ставу о Косову

БЕОГРАД - Предсједница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић данас је у разговору са делегацијом Кинеске асоцијације за међународно разумјевање (КУМР) захвалила Кини на принципијелном ставу у односу на питање Косова и Метохије и додала да је законодавна активност Скупштине усмјерена ка рјешењима која поспјешују инвестиције и запошљавање и подижу рангирање Србије у свијету у погледу на пласман производа и услуга.


Ђукић Дејановић је нагласила да су основни државни приоритети Србије очување цјеловитости и територијалног интегритета и суверенитета, убрзавање процеса европских интеграција, борба против криминала и корупције и стварање услова за бољи животни стандард грађана Србије.

Она је подсјетила да је сарадња радних тијела Скупштине и Свекинеског народног Конгреса начин за продубљивање и интензивирање укупних односа двије земље, те упознала чланове кинеске делегације са мјерама које се спроводе у Србији с циљем ублажавања посљедица свјетске економске кризе и о мјерама заштите најугроженијих категорија становништва, прије свега дјеце.

Ђиђен Ванг, потпредсједница КУМР-а и потпредсједница Народног одбора Кинеске народне политичко-саветодавне конференције, пренијела је Славици Ђукић Дејановић поздраве предсједника Свекинеског народног Конгреса, оцјенивши да односе Кине и Србије карактерише традиционално пријатељство које треба да допринесе даљем развоју политичких, културних и економских односа, саопштила је Прес служба Скупштине Србије.

Она је укратко упознала предсједницу Скупштине Србије са организацијом и циљевима КУМР-а, као и са привредним напретком оствареним у Кини у протеклом периоду. Истакла је да је циљ обје државе побољшање животног стандарда грађана, те је размјена мишљења и искустава на свим нивоима од великог значаја за обје земље.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog