Kultura

Солистички концерт Оливере Катарине у центру "Сава"

БЕОГРАД - Оливера Катарина ће одржати солистички концерт 24. децембра у Центру "Сава". Пјевачица и глумица, која је чак 72 пута наступала у париској "Олимпији", два пута концертима затварала филмски фестивал у Кану, послије деценија медијске и професионалне изолације вратила се на "велико платно" улогом Велике Богиње у дебитанском остварењу Уроша Стојановића.


Оливера Катарина је учествовала и на избору за Пјесму Евровизије 1969. пјесмом "Поиграј, поиграј, девојче", а 1984. снимила је последњи албум прије повлачења са сцене.

Године 1999. издала је ново издање на коме се издвајају пјесме "Молитва", "Махни ми са неба" и "Ој Лазаре", а ове године продукцијска кућа ПГП РТС издала је троструку компилацију са најљепшим интерпретацијама Оливере Катарине.

Памте се њени хитови "Седим у једном паришком локалу", "Сањам", "Причај ми о љубави", "Шу-шу", "Алба", "Ђелем ђјелем", Верка Калуђерка", "Шошана", "Никад не заборави дане наше љубави", "Коркоро", "Алај ми је вечерас по вољи", "Трепери једно вече", "Балада о жени".

Оливера Катарина је одиграла више од 30 улога у филмовима "Скупљачи перја", "Узрок смрти не помињати", "Дервиш и смрт", "Гоја", "Поленов прах", "Војник", "Сиво плава птица". Наступала са Великим оркестром Радио Београда у Берлину, Софији, Хагу, Минхену, Москви, Паризу и Багдаду.

Учествовала је у "Џони Карсон шоу" у Њујорку, а на позив Марине Абрамовић и у перформансу у чувеном "Гугенхајм музеју".

Италијански РАИ је прогласио најоригиналнијим гласом Медитерана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog