Politika

СДС, ПДП и СРС у истој колони за изборе у Билећи

БАЊА ЛУКА - Предсједници СДС Младен Босић, ПДП Младен Иванић и СРС РС Миланко Михајлица потписали су данас у Бањалуци коалициони споразум за ванредне изборе за начелника општине Билећа.


Предсједник СДС Младен Босић изјавио је да је овај споразум отворен за све остале странке, појединце и политичке групе и на неки начин, како је рекао, отвара нови простор на политичкој сцени не само Билеће, него и Републике Српске.

Босић је изјавио новинарима да се споразум зове "Заједно за Билећу", а слоган коалиције биће "Сви за Билећу, Билећа за све".

Предсједник ПДП Младен Иванић сматра да грађани Билеће пред собом имају двије опције - једна је актуелна, а друга опозициона.

Иванић је позвао све политичке странке у Билећи да подрже начелника којег ће предложити ове три странке.

Према његовим ријечима, рано је говорити о уједињењу опозиције за предстојеће опште изборе, али ПДП нема ништа против да ова коалиција заједно дјелује на предстојећим општим изборима.

Предсједник СРС Миланко Михајлица сматра да је данашња коалиција на неки начин, како је рекао, темељ за промјену власти у Билећи и РС.

Водећи опозициони политичари нагласили су да заједнички кандидат за начелника Билеће може бити личност која није партијска, независни кандидат који не припада ни једној страци.

Они су изразили увјерење да ће за њиховог кандидата гласати и чланови Социјалистичке партије и све опозиционе странке у Билећи.

Досадашњи начелник општине Билећа био је Славко Бекан, које је недавно преминуо.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog