Društvo

У Хрватској се због аутопутева иде и у затвор

ЗАГРЕБ - Жупанијски суд у Загребу одредио је једномјесечни притвор петорици осумњичених за аферу у "Хрватским аутоцестама" током које су ово предузеће оштетили за око 22 милиона куна /око три милиона евра/.


Притвор им је одређен због тежине кривичног дјела за које се терете, као и да не би утицали на свједоке, док је доношење одлуке о томе хоће ли им бити блокирани рачуни и имовина одгођено за сутра.

Полиција је против њих поднијела и кривичну пријаву којом их терети за најтежи облик злоупотребе положаја и овлаштења којима су прибавили знатну имовинска корист у износу од око 22 милиона куна за шта је предвиђена казна затвора од једне до 10 година, пренијели су хрватски медији.

Бивши предсједник Управе "Хрватских аутоцеста" Јурица Прскало, члан Управе Маријо Ловринчевић, директор Сектора за грађење Горан Легац и главни инжењер пројекта Босиљево-Свети Рок Жељко Канџија ухапшени су 26. новембра у склопу акције "Несклад".

Они се сумњиче да су злоупотријебили положај и овлаштења и да су предузећу "Складградња" намјестили посао бојења тунела "Мале Капеле" и "Светог Рока", чиме су "Хрватске аутоцесте" оштетили за око 22 милиона куна.

Ухапшен је и директор предузећа "Складградња" Славен Жужул, чију је жалбу на рјешење о задржавању притвора јуче одбило Ванрасправно вијеће Жупанијског суда у Загребу.

Влада Хрватске смијенила је 21. новембра Управу "Хрватских аутоцеста" и за новога челника предузећа именовала је Стјепка Бобана, који већ пет и по година води "Хрватске цесте".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog