Politika

Босна у срцу: Лајчак подржава БиХ у НАТО

САРАЈЕВО - Словачки министар спољних послова Мирослав Лајчак изразио је током опроштајног састанка са амбасадором БиХ у Словачкој Иваном Орлићем безусловну подршку апликацији БиХ за Акциони план за чланство у НАТО (МАП).


Лајчак је нагласио да Словачка ову подршку дијели са већим бројем чланица НАТО, саопштено је из МИП-а БиХ.

Он је похвалио напредак који су институције БиХ оствариле када је ријеч о испуњавању услова за либерализацију визног режима, за који вјерује да ће бити укинут до половине сљедеће године.

Лајчак је оцијенио да је "бутмирски процес" од стратешког значаја и да БиХ мора постати функционална држава, у супротном ће остати на маргинама европских процеса.

Он је изразио задовољство учињеним, развојем отворених и изразито пријатељских односа између двију земље, те зажелио амбасадору Орлићу личну срећу и професионални успјех у наставку каријере.

Орлић је захвалио Лајчаку на подршци Словачке свим иницијативама, приједлозима и очекивањима БиХ.

Он је нагласио да та подршка никада није била условљавана и да је то разлог више да БиХ, чим буде могуће, отвори резидентно дипломатско представништво у Словачкој, о чему је постигнута сагласност чланова Предсједништва БиХ и предсједника Словачке, током његове посјете БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog