Republika Srpska

Oтворен сајам привреде у Брчком

БРЧКО - Градоначелник Брчког Драган Пајић отворио је данас Осми међународни сајам привреде "Брчко 2009", на коме су производе, маркетиншки и пропагандни материјал изложиле 153 фирме, туристичке и друге оранизације из БиХ и околних земаља.


Отварајући Сајам на Тргу правде у Брчком, Пајић је учесницима пожелио да успјешно презентују своје производе и потенцијале.

Предсједник Управног одбора Привредне коморе дистрикта Сретен Богићевић истакао је да учесници на овогодишњој манифестацији могу да размијене искуства у пословању, у времену економске кризе.

Члан Привредне коморе дистрикта и један од спонзора Сајма Томислав Антуновић изјавио је да у Брчком треба изградити објекте у којима ће убудуће бити приређиван сајам привреде, али не само једном годишње.

"Треба да се ангажујемо да дистрикт буде примамљива зона за улагање знања и капитала", нагласио је Антуновић.

Упутивши честитку организаторима Сајма, замјеник супервизора за Брчко дистрикт Герхард Зонтхајм рекао је да привредни развој није сврха сам себи, већ да треба бити заснован на друштвеној одговорности и партнерству.

Учеснике Сајма поздравио је и предсједник Скупштине дистрикта Мирсад Ђапо.

Организатор Осмог међународног сајма привреде "Брчко 2009", који ће трајати до 6. децембра, је Привредна комора дистрикта, а генерални покровитељ је брчанска Влада, која је издвојила 50.000 КМ за трошкове припреме.

Савјет министара БиХ обезбиједио је 10.000 КМ, а медијски покровитељи су локална радио-телевизија Хит и Радио дистрикта Брчко.

Према Богићевићевим ријечима од уплата учесника Сајма за котизацију прикупљено је око 60.000 КМ, што ће, према његовој процјени, бити довољно да се посао успјешно реализује, уз зараду од око 50.000 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog