Republika Srpska

Најбоље би било наћи новог власника

БАЊА ЛУКА - За раднике Тржног центра "Певец" у Бањој Луци било најбоље да се нађе нови власник, који би им омогућио да наставе са радом, јер ће у супротном дијелити судбину колега из исте фирме у Хрватској која је у стечају, рекао је предсједник Синдикaта трговине, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић.


"Најбитније је да се радници врате на своја радна мјеста, а ко ће бити власник мање је битно", сматра Савановић.

Он је рекао да су бањалучки "Певец" данас посјетили службеници Пореске управе.

"Прије два дана смо договорили да се у рјешавање проблема `Певеца` укључе и надлежне институције, што је почело да се реализује доласком Пореске управе. Требало би да се узме документација, да би се заштитила имовина и интерес радника", додао је Савановић.

Предсједник Синдиката радника "Певеца" Бања Лука Дејан Пејаковић рекао је да су службеници Пореске управе прегледали имовину да би се објекат могао заштити, односно да се имовина не би износила.

Он је истакао да је радницима "Певеца" једини циљ да овај тржни центар почне да ради, те да се нађе најбоље рјешење.

Радници Агенције "Алфа секјурити" затворили су 27. новембра тржни центар "Певец" у Бањој Луци по налогу директора и власника компаније Здравка Певеца и спријечили раднике да уђу у центар. На улазу у "Певец" истакнуто је обавјештење да тржни центар не ради до даљњег и да ће радници о свим активностима бити обавијештени.

Бањолучки "Певец" запошљава 216 радника.

Радници "Певеца" у Хрватској јуче су почели генерални штрајк, захтијевајући исплату плата за септембар и октобар, а у уторак, 1. децембра, су са добављачима те фирме поднијели хрватском Трговачком суду захтјев за стечај са реорганизацијом.

"Певец групи", која је у великим финансијским проблемима, банке су не само отказале даље кредитирање већ су почеле и с пљенидбом имовине, а затворени су и њихови продајни центри у Вараждину, Загребу, Бјеловару, Бањој Луци.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog