Republika Srpska

Приједор: Према нацрту буџет 30,7 милиона КМ

ПРИЈЕДОР - Буџет општине Приједор за 2010. годину, према понуђеном нацрту, износи 30,7 милиона КМ, што је за 2,27 милиона КМ или 6, 9 одсто мање од овогодишњег ребаланса.


Начелник општинског Одјељења за финансије Биљана Малбашић изјавила је данас да су код креирања буџета водили рачуна о кретању прихода уназад три године, посебно за десет мјесеци ове године и то првенствено прихода од ПДВ који чине 70 одсто буџетског прилива, као и о задатом буџетском оквиру који је упутило Министарство финансија за период од 2010. до 2012. године.

''У припреми документа препоручили смо буџетским корисницима да своје захтјеве смање за пет одсто'', рекла је Малбашићева, додајући да се највише ''кресало'' на материјалним трошковима и набавкама сталних средства и то до граница које неће угрозити одвијање дјелатности.

Од буџетских корисника затражено је и да истакну нове програме, посебно из средњорочне Стратегије економског развоја општине, као и обавезе које ће наредне године проистаћи на бази усвојених законских и подзаконских аката.

У буџетској потрошњи четири милиона КМ планирана су на капиталне расходе из дугорочних кредита, 26,7 милиона КМ су расходи за остале намјене из домаћих прихода и грантова, док је 600.000 КМ предвиђено за текућу резерву.

Јавне расправе о Нацрту буџета су проведене, а до краја године очекује се да ће буџет бити усвојен.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog