Republika Srpska

Хотелијери најавили ниже цијене на Јахорини

БЕОГРАД - Хотелијери су најавили ниже цијене на Јахорини у односу на претходну годину у просјеку за 20 до 30 одсто уз побољшање услуга, изјавио је стручни сарадник за маркетинг у Туристичкој организацији града Источно Сарајево Предраг Лопатић.


"Имајући уз све то у виду и традиционалну гостољубивост, мислим да сви они који дођу на Јахорину неће имати разлога за кајање", рекао је Лопатић.

Он је потврдио да ће зимску туристичку понуду Јахорине на Међународном сајму зимске спортске опреме, туризма и рекреације "Експо зим 2009" у Београду, ове године заједнички представљају Олимпијски центар Јахорина, Туристичка организација Источно Сарајево и Удружење хотелијера Јахорине.

Лопатић је изјавио да ће они на заједничком штанду представити предности Јахорине у односу на друге скијашке центре, међу којима је и пуштање у рад два нова шестосједа, која ће одједном моћи да превезу укупно 4 000 скијаша.

Лопатић каже да на Јахорини тренутно има више од 4 000 лежајева, преко 2 000 у приватним кућама за одмор, а остало је хотелски смјештај, апартмански смјештај и мотели. Категорије смјештаја су од средње класе - три звјездице, па до супер-луксузних хотела као што је Апарт-хотел Вучко.

Он је истакао да је на Јахорини на располагању више од 25 километара стаза за скијање, а избор стаза је изузетан, од оних за почетнике, до стаза за врхунске скијаше, односно такозваних "црних стаза".

"Уз добре инструкторе и школе скијања и они који први пут стају на скије ће са Јахорине отићи као скијаши који већ владају вјештином, а све више је и оних који воле мало авантуризма - ски-бордера", каже Лопатић.

Он напомиње да аероклуб "Требевић" нуди школу параглајдинга, а посјетиоцима је на располагању и полигон за пејнтбол.

Лопатић је најавио да ће 10, 11. и 12. децембра на Јахорини бити одржан промотивно сајамски скуп, уз директан пренос званичног отварања зимске туристичке сезоне у оквиру тв емисије "Туризам плус".

Манифестацију организују Туристичка организација града Источно Сарајево и Удружење хотелијера Јахорине уз покровитељство Министарства трговине и туризма Републике Српске и уз помоћ градских општина.

"Позвали смо све у БиХ који партиципирају у туризму као и пријатеље из Србије, Црне Горе, Хрватске и Словеније, па и из неких европских земаља. На једном мјесту срешће се сви који воле Јахорину, РС и БиХ, и на достојан начин обиљежити почетак туристичке сезоне у БиХ", рекао је Лопатић.

На Београдском сајму јуче је отворен Међународни сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације "Експо зим 2009", на којем ће се до недјеље, 6. децембра представити више од 85 излагача из Србије и иностранства.

На сајму учествују највећи српски увозници и произвођачи зимске спортске опреме, заступници најпознатијих свјетских брендова, зимски туристички центри, скијалишта, агенције, хотели, а за посјетиоце су предвиђени попусти од 10 до 30 одсто.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog