Politika

Koaлиција НДС и ''Радом за бољитак''

БАЊА ЛУКА - Предсједник Народне демократске странке /НДС/ Крсто Јандрић и потпредсједник Народне странке "Радом за бољитак" Јерко Иванковић Лијановић потписали су у Бањој Луци споразум о заједничком наступу двије странке у Републици Српској на предстојећим парламентарним изборима у БиХ.


Представници обје странке изјавили су да се коалиција формира с циљем заједничког дјеловања у правцу унапређења укупног животног стандарда грађана, промјене стања у економији, образовању, здравству, борби против криминала и корупције и свих врста злоупотреба, те ради провођења корјенитих реформи и изградње институција система и владавине закона.

''Изузетно сам задовољан што је дошло до сарадње између Народне странке 'Радом за бољитак' и НДС-а на подручју РС. Одлука о потписивању Споразума са НДС-ом подржана је од свих регионалних и кантоналних одбора странке'', рекао је Лијановић на конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Из НДС-а и Народне странке "Радом за бољитак" су највили да ће на предстојећим парламентарним изборима подржати, како су навели, кандидатуру предсједника Народне странке "Радом за бољитак" Младена Иванковића Лијановића за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Најављено је и да ће прироритети у заједничком дјеловању бити економија, ЕУ и НАТО, међунационална сарадња и заустављање корупције и криминала.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog