Republika Srpska

РС: Ниже цијене намјештаја за опстанак на тржишту

БАЊА ЛУКА - Произвођачи намјештаја и дрвних прерађевина у Српској били су принуђени да у овој години снизе цијене својих производа за око пет одсто како би били конкурентни и задржали позицију на тржишту, рекао је секретар Удружења дрвопрерађивача у Привредној комори РС Лазо Шиник.


„Трговачка предузећа захтијевала су снижавање цијена производа од три до пет одсто, а већина произвођача се и томе прилагодила, јер је у доба финансијске кризе боље имати посао и зарађивати нешто мање него никако не продавати робу", рекао је Шиник.

Он очекује да ће вриједност извоза дрвних прерађевина из Српске ове године, а посебно намјештаја, остати на прошлогодишњем нивоу.

„Без обзира на то што је у овој години због кризе опао и извоз и увоз, тренд учешћа намјештаја у укупном извозу из Српске из године у годину се повећава. Очекује се да у том сегменту неће бити већих губитака", рекао је Шиник.

Вриједност извоза намјештаја из РС у 2005. години била је 44 милиона, 2006. године 59 милиона, 2007. године 75 милиона, у 2008. години та вриједност достигла 90 милиона марака, а овогодишња производња у области дрвне индустрије остварена је у износу од 70 одсто у односу на прошлогодишњу производњу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog