Republika Srpska

Црни дани за берзу у Дубаију

ДУБАИ - Индекс берзе у Дубаију изгубио је данас шест одсто вриједности, послије наговјештаја да је дуг овог арапског емирата већи него што се мислило.


Министар финансија Дубаија Абдулрахман ал Салех изјавио је да Влада неће продавати своју имовину да би покрила дугове инвестиционог гиганта, компаније „Дубаи ворлд".

Ал Салех је нагласио да се у сврху отплате дугова може продавати само имовина која припада тој компанији, преноси Би-Би-Си.

Берза у Дубаију дестабилизована је од када је „Дубаи ворлд" прије десет дана објавио да у овом тренутку не може да измири обавезе према кредиторима.

Најтеже су погођене акције сектора банкарства и некретнина, пошто су инвеститори забринути због могуће штете коју ће претрпити усљед дуговања „Дубаи ворлда".

Ова фирма посједује вриједну имовину, нарочито у лукама широм свијета, укључујући Лондон и француски град Лавр.

Компанија посједује и луксузне хотеле у САД, као и канадски акробатски циркус „Сирк де солеј".

Један од првих рачуна које фирма треба да плати пристиже за наплату сљедече седмице, а односи се на акционаре у њеној компанији „Накил".

„Дубаи ворлд" је затражио да му се отплата дугова одгоди за шест мјесеци, али акционари захтијевају да на вријеме добију сав новац.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog