Republika Srpska

Српска у Бриселу представила туристички потенцијал

БАЊА ЛУКА - Туристичка понуда Републике Српске представљена је синоћ у Бриселу на конференцији под називом "Туризам у југоисточној Европи".


Предсједник Рафтинг клуба "Кањон" из Бањалуке Александар Пастир представио је туристичке потенцијале Јахоринe, Козаре, Врбаса, Таре, Националног парка "Сутјеска", флај-фишинга и бања.

Пастир је рекао да је презентација била веома посјећена и да је Српска представљена као атрактивна туристичка дестинација, са идеалним условима за рафтинг и тзв. екстремни туризам.

"Рафтинг може омогућити да РС постане топ туристичка дестинација и на тај начин бисмо требали повезати све земље југоисточне Европе и показати да имамо шта да понудимо туристима из Европе и читавог свијета", истакао је Пастир.

Он каже да се показало да је доста представника земаља југоисточне Европе упознато о потенцијалима Бањалуке и РС.

Пастир је приликом презентације подсјетио да је РС у мају била домаћин и организатор Свјетског првенства у рафтингу.

Према његовим ријечима, дио туристичких потенцијала РС представљен је и у промотивном чланку о РС у специјалном издању "Парламент магазина", које је посвећено туризму у југоисточној Европи.

Представништво Републике Српске у Бриселу омогућило је РС учешће на конференцији "Туризам у југоисточној Европи" која се данас одржава у Бриселу.

Организатор конференције "Туризам у југоисточној Европи" је "Парламент магазин", а учесници су Словенија, Република Српска, Србија, Црна Гора, Македонија, Румунија, Бугарска, Грчка и Албанија, те представници Европске комисије, Европског парламента и Европске уније.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog