Republika Srpska

Србија отворила 4 резервоара за нафту

БЕОГРАД - Премијер Србије Мирко Цветковић и министар трговине и услуга Слободан Милосављевић пустили су данас у рад четири нова резервоара за нафту и нафтне деривате у Пожеги, намијењена за потребе Републичке дирекције за робне резерве.


Укупни капацитет резервоара 20 000 метара кубних, коштали су око 400 милиона динара /око 4,2 милиона евра/, а њиховим отварањем капацитет складишта нафте и нафтних деривата у Пожеги повећан је на седам резервоара укупног капацитета око 32 700 метара кубних.

Цветковић је након отварања рекао да је ово складиште нафте од стратешког значаја за златиборску и рашку регију, као и за цијелу Србију.

"Стратешке резерве су веома важне у случају несташица и колебања у ценама", рекао је Цветковић.

Он је подсјетио да је овај пројекат урађен на мјесту гдје су претходни резервоари уништени током НАТО бомбардовања и напоменуо да су изграђени у складу са еколошким и технолошким европским стандардима.

Министар трговине и услуга Слободан Милосављевић најавио је да ће у сарадњи са партнерима из Нафтне индустрије Србије, средствима из Националног инвестиционог плана наредних година бити изграђени значајни капацитети нафтних деривата у Смедереву и Прахову.

Он је истакао да је циљ да у Србији буду изграђени капацитети који ће обезбиједити тромјесечне залихе на годишњем нивоу и објаснио да повећање складишних капацитета за залихе нафте и нафтних деривата приближава Србију обавезама, које прописује ЕУ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog