Republika Srpska

ЈуТјуб уводи претплату

ЊуЈОРК - Популарни сајт за размјену видео садржаја YouTube планира да уведе плаћање претплата за одређене услуге, како би подстакао медијске компаније да му додјељују лиценце за ТВ емисије или новије филмове у интегралној верзији.


Паралелно са кратким секвенцама из аматерских видео снимака, који представљају највећи дио његове понуде, Јутјуб настоји да повећа понуду везану за садржаје обухваћене законима о емитовању у интегралној верзији и да удвостручи активности везане за рекламе.

"Уколико бисмо једноставно наставили да се усмјеравамо на наш рекламни модел, то би било доста за стварање довољних могућности за веће приходе", истакао је један од руководилаца популарног видео сајта Дејвид Јун.

Медијски гиганти зазиру од потписивања уговора о емитовању својих садржаја на Јутјубу због још велике пиратерије, истичу аналитичари, који сматрају да је то једна од двије "кочнице" које овај гигант има у свом моделу привређивања.

 

Други проблем је у томе што Јутјуб"не успјева да уновчи на одговарајући начин колосални број корисника (125 милиона мјесечно), упркос иницијативама везаним за рекламе и нове начине комуникације. Осим тога, оглашивачи не одобравају да се њихове рекламе појављују на илегалним видео садржајима.

Упркос потписивању уговора о подјели прихода са неким филмским студијима и ТВ каналима, Јутјуб данас жели да иде даље како би корисницима понудио богатије и новије садржаје и на тај начин створио већи рекламни приход.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog