Društvo

Партизан осудио пријетње Бранкици Станковић

БЕОГРАД – Управа фудбалског клуба Партизан осудила је данас пријетње смрћу новинарки Б92 Бранкици Станковић које јој је упућивала група навијача на утакмици у Београду против Шахтјора у Лиги Европа.


„Сви у Партизану су ужаснути сазнањем да је група посетилаца... претила смрћу новинарки Б92 Бранкици Станковић. Ради се о акту насиља који се ни на који начин не може оправдати и придружујемо се очекивањима да ће надлежни органи реаговати”, наводи се у саопштењу Партизана.

Шампион Србије истакао је да не жели такво понашање на својим мечевима.

„Ради се о злоупотреби спортске приредбе и свима који су у томе учествовали није место на спортским борилиштима”, наводи се у саопштењу.

Станковићева је аутор емисије Инсајдер, која се у свом последњем издању бавила хулиганима и криминалцима међу навијачима. Од када је емитован први дио, стизале су јој пријетње на разне начине.

Једна група присталица црно-белих вријеђала је на кошаркашкој утакмици Партизан - Ефес Пилсен, а против Шахтјора јој је скандирано „Отровна си као змија, проћи ћеш к'о Ћурувија”.

Славко Ћурувија био је београдски новинар који је убијен 1999. године.

Партизан је у саопштењу одбацио одговорност за увредљива скандирања и пријетње, навевши да су „спорт и спортске организације највеће жртве на спортским приредбама”.

„Очигледно је реч о друштвеној појави чији се корени налазе ван спорта и за чије сузбијање је потребна шира акција, не само репресивна, већ и едукативна и пропагандна”, оцијенило је руководство црно-белих.

„У тој акцији ће све спортске организације, укључујући и ФК Партизан, учествовати са великом енергијом, у складу са својим надлежностима и реалним могућностима”, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog