Politika

Додик: Побједа СНСД је важнија за РС него за саму странку!

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске и лидер СНСД Милорад Додик оцијенио је да је важније за РС да на идућим изборима побиједи СНСД, него што је то битно за саму странку, да би био настављен континуитет развоја који постоји неколико година.


Додик је изјавио да Српска сада изгледа другачије него што је била и да јој је враћено достојанство, као и народу, који, како је навео, може да каже да у РС хоће да живи, управља својим ресурсима, развија своју културу, образовање и спорт, што је логично и компатибилно са нацијама у окружењу.

"Ништа друго и не радимо, осим тога. Само не желимо да будемо понижени и под јаким Сарајевом", рекао је Додик.

Он је истакао да у РС нема ниједног мјеста у којем нешто није урађено или направљено или се намјерава изнова нешто правити и радити, додајући да о свему томе постоје егзатни подаци.

"Вјерујем да народ препознаје оно што радим. Глобална криза је направила неке застоје, али имајући у виду, како се ситуација одвија у другим земљама, није тешко видјети да ми овдје још увијек имамо релативно задовољавајуће стање", рекао је Додик.

Он је подсјетио да РС за три године повећала друштвени бруто производ за више од 50 одсто у односу на 2005. годину, додавши да ће увијек бити људи који ће, како је навео, имати и неће имати.

"Волио бих да сви имају, али ми смо у овој и у претходне три године, ријешили стамбено питање 5 600 породица погинулих бораца и РВИ од прве до четврте категорије", рекао је Додик и додао да су лидери садашње опозиције били на власти и имали прилику да то исто ураде, али да "нису ништа урадили".

Он је рекао да би данима могао да прича о томе шта је Влада РС урадила у овој и протекле три године, ако се, како је навео, крене од Требиња и пута према Херцег-Новом и других активности, па до Новог Града и интервенције Владе у вези водовода.

"Препородили смо Осмаке, у Јахорину уложили 28 милиона КМ, али то не можете објаснити некоме ко не види или не жели да види", рекао је Додик и додао да то можда многи људи неће разумјети, али да би опозиција свакако требала, само што, како је навео, скрива добре резултате Владе РС.

"Ако људи у РС желе да изаберу Младена Иванића, Драгана Чавића,Младена Босића и да за неколико мјесеци експресно изгубе достојанство које РС сада има, то ће бити њихов избор и ја ћу то поштовати", поручио је лидер СНСД и додао да ће и тада имати своје достојанство, које му нико неће укинути и докинути.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog