Svijet

Ватикан хвали Симпсонове!?

ВАТИКАН - Ватикански дневник "Осерваторе романо" похвалио је америчку цртану серију "Симпсонови", која ове године обележава 20 година постојања.


Лист је оцијенио да су занимљива филозофска размишљања јунака серије, њихове повремено оштре опаске и често немилосрдне критике на рачун религије и католичанства.

"Без главе породице Хомера Симпсона, и других јунака жуте боје, многи данас не би могли да се насмију", пише у тексту под насловом "Аристотелове врлине и Хомерова крофна", преноси АП.

Лист у овом чланку честита Симпсонима 20 година постојања, током којих су успјели да привуку и старију публику и заинтересују је за цртане филмове.

"Сценарио је писан реалистично и веома интелигентно, али га ипак треба критиковати због претјерано сировог језика и насиља у неким епизодама, као и због појединих екстремних избора сценариста", наводи се даље у тексту католичког магазина.

"Осерваторе романо" је коментарисао и епизоду у којој Хомер плачним гласом позива на Божију помоћ ријечима: "Обично нисам вјерник, али ако си тамо горе, спаси ме, Супермене!".

"Хомер налази последње уточиште у Богу, чак иако га понекад назива запањујућим именима. Али то су само мале грешке, ипак се њих двојица добро познају", пише дневник "Осерваторе романо".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog