Društvo

Koмарица: Додик обећао да ће самном у Дрвар

ДРВАР - Бањолучки бискуп Фрањо Комарица изјавио је да му је премијер Републике Српске Милорад Додик обећао да ће, након божићних и новогодишњих празника, заједно отићи у Дрвар како би са тамошњим опшинским властима ријешили питање изградње католичке цркве у овом граду.


Комарица сматра да је главни проблем у томе што још нема политичке воље општинских власти Дрвара да ово питање буде ријешено, иако је прије три године одабрана и локација на којој ће бити изграђена католичка црква, коју су понудиле општинске власти.

Он је рекао да је "тужно и ружно" што се питање изградње католичке цркве у Дрвару годинама непотребно развлачи, иако постоји декларативно обећање актуелних општинских власти да Хрвати који живе у овој општини имају право на исповиједање своје вјере и на своју богомољу.

"На састанку са Додиком и министрима РС у Бањој Луци премијер РС лично ми је обећао да ће са мном отићи у Дрвар да би ово питање напокон било ријешено", рекао је Комарица.

Он је упозорио да се број Хрвата католика у РС из године у годину смањује, те да се онемогућава одрживи повратак избјеглица у БиХ.

Комарица је додао да се за повратак на подручје Бањолучке бискупије пријавило више од 8 000 породица хрватске националности, али да они немају основне услове за одрживи повратак у РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog