Svijet

Америчке ракете убиле 11 милитаната у Пакистану

МИРАНШАХ – У америчком ваздушном удару на талибански центар за обуку у пакистанском племенском појасу данас је убијено 11 милитаната, изјавили су званичници.


Беспилотна летилица испалила је два пројектила на село Санзали, око 30 километара западно од Мираншаха, главног града провинције Сјеверни Вазиристан. Ово је био четврти амерички ракетни напад у овом племенском округу у посљедњих седам дана.

Само сат касније, још један пројектил погодио је групу милитаната који су претраживали мјесто претходног напада у потрази за преживјелима и сакупљали тијела настрадалих, изјавили су пакистански званичници.

Ово подручје познато је као упориште Хафиза Гула Бахадура, који се борио заједно са талибанима када су међународне снаге извршиле инвазију на Авганистан.

Претпоставља се да он контролише око 2 000 бораца, које редовно шаље преко границе, у акције у Авганистану. Ови милитанти не изводе нападе на територији Пакистана.

САД обично не потврђују нападе својих беспилотних летјелица, али је познато да само америчка војска посједује овакве летилице у овом региону.

У најмање 74 америчка напада беспилотним летилицама од августа 2008. године у Пакистану је убијено више од 680 људи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog