Društvo

Евакуација у Билећи због поплава

БИЛЕЋА - Надошле подземне крашке воде због јаких кишних падавина угрозиле су билећка насеља Плужине, Језерине и села Подосоја, а у пријеподневним часовима евакуисана је једна кућа, док је још неколико спремно за исељавање, потврдио је начелник штаба Цивилне заштите Ратко Вујовић.


Вујовић је нагласио да киша непрестано пада већ три дана, те да је у току ноћи појачан интезитет, па је ниво воде порастао тако да су екипе Цивилне заштите јутрос иселили покућство из доњег спрата Станке Шутоња у насељу Плужине.

"Наше екипе налазе се у приправности код кућа Миладина Самарџића и Вукоте Пападића, јер је ту ситуација алрмантана", рекао је Вујовић и додао да су камиони спремни да би, уколико вода уђе у унутрашњост, домаћинства и покућство били превезени на сигурна мјеста.

Он каже да је ситуација озбиљна и да ће, уколико падавине буду настављене, већина кућа у билећким насељима бити угрожена.

Вујовић је нагласио да се вода прелијева и преко магистрале, те да је ниво стално у порасту, због чега су велике штете проузроковане и на пољопривредним земљиштима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog