Društvo

Напад на цркву у Пофалићима

САРАЈЕВО - Непознати починилац или више њих ноћас су разбили стакла и провалили у цркву Светог Преображења у сарајевском насељу Пофалићи, изјавио јепротојереј Јадран Даниловић.


"На источном дијелу цркве разбијен је прозор и оштећена врата, а на западном је разбијен прозор кроз који је непознати починилац или више њих ушао у црквену канцеларију из које нису имали ништа да отуђе", рекао је Даниловић.

Према његовим ријечима, у црквеној канцеларији налази се гардероба намијењена српским повратницима у Сарајево, али је она остала нетакнута.

Подсјетивши да ноћашњи инцидент није први, протојереј Даниловић позвао је власти у Кантону Сарајево и Федерацији БиХ да спријече нападе на објекте Српске православне цркве.

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево Срни је речено да је обављен увиђај и да се интензивно трага за извршиоцима овог кривичног дјела.

Митрополија дабробосанска изразила је данас забринутост због напада на цркву Светог преображења и позвала надлежне органе у Кантону Сарајево и Федерацији БиХ да спријече нападе на објекте Српске православне цркве у ФБиХ.

Секретар Митрополије дабробосанске протојереј Митар Танасић подсјетио је да ноћашњи инцидент није први напад на ову цркву нити на правсолавне вјерске објекте у ФБиХ током божићних празника.

"Жалосно је то што се инцидент догодио током Божића, празника мира, љубави и добре воље међу људима. Очекујемо да овакав чин осуде све релевантне институције у ФБиХ, као и брзу реакцију полиције", рекао је Танасић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog