Politika

Jaњић: Црногорски амбасадор у Приштини, заоштравање односа са Србијом

ПОДГОРИЦА - Координатор Нове социјалдемократије Душан Јањић оцијенио је ће најављено слање црногорског амбасадора у Приштину изазвати нове турбуленције у односима Србије и Црне Горе.


''Кад год да се деси пуно успостављање дипломатских односа између Црне Горе и Косова, то ће изазвати реакцију Београда који ће због своје јавности бити принуђен да повуче жесток потез према Подгорици'', рекао је Јањић.

Према ранијим најавама, пуно успостављање односе Приштине и Подгорице десиће се на прољеће, с тим што у државном врху постоје разлике око динамике успостављања тих односа.

Јањић, који је и ванредни професор на Факултету политичких наука у Подгорици, истиче да је Црна Гора урадила готово све да не заоштрава односе са Србијом.

''У складу са тим тумачи се молба, односно, препорука Београда да државе региона не признају или не чине нове кораке у успостављању дипломатских односа са Приштином, док се не сачека мишљење Међународног суда правде'', рекао је Јањић.

Јањић је увјерен да српска јавност неће имати много разумијевања за одлуку Црне Горе о успостављању пуних дипломатских односа са Приштином, десила се она прије ли послије одлуке Међународног суда правде.

Истичући да ће српска јавност бити ''рањивија'' ако се то деси након одлуке Суда, он очекује да Међународни суд правде неће ни да оспори, али нити да подржи став Србије о Косову.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog