Politika

Maјкићева: РС ће доказати своју демоктратичност

БАЊА ЛУКА - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да нема сумње да је Република Српска спремна да покаже своју демократичност и да ће грађани Српске изаћи на референдум који би требало да се одржи половином ове године.


"Вријеме је да се бујица јаких ријечи о референдуму коначно преточи у демократско изјашњавање грађана РС како би та прича о легалности и легитимности коначно добила епилог", рекла је Мајкићева.

Коментаришући наводе опозиције да референдума у РС неће бити и да актуелна власт "манипулише бирачима" овим питањем, Мајкић је истакла да ће одржавање референдума коначно доказати да то није тачно.

"Тиме ће се отклонити недоумице у озбиљност намјера које су присутне од времена када се прије три године премијер РС Милорад Додик усудио да актуелизује ово питање", рекла је Мајкићева.

Она је нагласила да је референдум највећи облик демократског одлучивања, знак озбиљности грађана и суверености државе, те да земље са развијеним демократијама попут Швајцарске, Италије, Француске, Шведске и Ирске имају разноврсне облике директне демократије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog