Politika

Човић: Могуће исељавање једног дијела Хрвата из БиХ

САРАЈЕВО - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић оцијенио је да би измјене Закона о пребивалишту и боравку које предлаже Влада Хрватске, а које предвиђају укидање двојног држављанства, могле да доведу до исељавања једног дијела Хрвата из БиХ.


"Сада када више нико никоме не вјерује постоји реална опасност да они који имају двојно пребивалиште задрже пребивалиште у Хрватској и одрекну се оног у БиХ", објаснио је Човић додавши да би Хрвати из рубних дијелова БиХ лако могли да одустану од садашњих својих пребивалишта, што би, како је рекао, штетно утицало на процес повратка у БиХ.

Када се људи одрекну држављанства БиХ, каже Човић, и оду у Хрватску и имају искључиво тамо пребивалиште, они се по аутоматизму скидају са бирачких спискова у БиХ.

"Све то има велике посљедице", нагласио је Човић, додавши да ће људи, када Хрватска уђе у Европску унију, једноставно хтјети да живе у европској држави.

Он је рекао да је изненађен што се једно овакво питање улази баш сада и да то питање покреће управо ХДЗ Хрватске, преносе федерални медији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog