Društvo

Стабилизује се стање након поплава

БАЊА ЛУКА - Републичка управа Цивилне заштите саопштила је да је стање на свим подручјима која су била поплављена у Републици Српској знатно боље у односу на претходни период и да се постепено нормализује.


Водостај ријеке Саве у Српцу је у опадању и износи 850 центиметара, што је 21 центиметар мање у односу на јуче, а у Градишци 728 центиметара, односно за 11 центиметара мање у односу на јуче.

Водостај ријеке Сане у Приједору опада и износи 173 центиметра, што је за 22 мање у односу на јуче.

Водостај ријеке Уне у Новом Граду је опао за 25 центиметара и износи 211 центиметара, док је водостај ријеке Врбас у Бањалуци већи за осам центиметара, што је повезано са радом хидроцентрале ''Бочац'', те јутрос износи 128 центиметара.

Остали водотоци су у опадању или стагнирају, тако да се тренутна ситуација на овом подручју може оцијенити као редовна.

Регистровано је да је водостај ријеке Саве на водомјеру Рача јутрос у 8.00 часова износио 674 центиметара, што је за 22 центиметра мање у односу на јуче.

Ријека Дрина је на водомјеру Фоча 148 центиметра, што је мање за девет центиметара у односу на јучерашњи дан, а на Хидроелектрани Зворник забиљежен је проток воде 707 метара кубних у секунди.

На овом подручју и даље се проводе редовна контрола воде за пиће и друге хигијенско-епидемиолошке мјере.

Вода из билећких насеља Језерине и Плужине се повукла, тако да су све куће које је захватила поплава слободне, те се приступило рашчишћавању и даљој дезинфекцији терена.

У рејону Поповог поља у селу Орашје ниво воде у односу на јучерашњи дан је нижи за 30 центиметара, а екипе цивлне заштите су на терену и дежурају са два чамца, те пружају помоћ угроженом становништву.

У надлежности Подручног одјељења цивилне заштите Добој регистровано је да је водостај ријеке Босне код Добоја и Модриче и даље у паду, као и ријеке Саве на мјерним тачкама у Броду и Шамцу.

У надлежности Подручног одјељења цивилне заштите Соколац регистровано је да су водостаји ријека Дрина, Ћехотина, Бистрица и Жељезница на овом подручју у нормали.

Снабдијевање становништва електричном енергијом и питком водом је уредно, а и сви путни правци су проходни.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog