Politika

СДС о случају ТВ БН: Друг Кардељ би био поносан на своје ученике

Српска демократска странка захтијева од правосудних и истражних институција РС да,  на исти начин као у случају пријаве против БН телевизије, поступе по документованој пријави СДС-а за проневјеру 25 милиона КМ на асфалтирању путева у Сребреници.


Такође, да истраже удвостручене фактуре приликом изградње зграде Владе РС и проневјеру преко 60 милиона КМ на асфалтирању пута Бања Лука – Клашнице.

Само тако ће закон бити исти за све, а РС на путу да постане правна држава у којој нема недодирљивих и политичког утицаја на рад правосуђа и полиције, и у којој се властодршци и њихови тајкуни неће моћи крити иза фраза да су истраге о њиховим крађама исто што и ''напад на РС''.

Последње најаве које стижу из МУП-а РС о, како кажу ''одлучном обрачуну с корупцијом унутар полицијских редова'', само потврђују да је и полиција РС оруђе у рукама владајуће странке које треба да створи привид о обрачуну с корупцијом, док би они из врха власти који су покрали стотине милиона марака из буџета и даље остали недодирљиви.

РС је у врху, не само по стопи криминала и корупције, него и по тоталитаризму, што потврђују и саопштења владајуће партије којим се осуђује револт јавности када полиција у ноћним сатима упада у медијске куће које покушавају да остану независне.

Није нам јасно не који начин СНСД борбу за медијске слободе тумачи као ''флоскулу под којом се ствара гвоздена завјеса преко које ће бити недодирљивих за закон и државне иституције". Овакве политичке фразе, које нису јасне чак ни ономе ко их пише, нису се чуле на овим просторима још од давних времена самоуправног социјализма, па би друг Едвард Кардељ био поносан на своје ученике, каже се у данашњем саопштењу СДС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog