Politika

Ништа од разријешења управног одбора БХРТ

САРАЈЕВО - Комисија за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није подржала иницијативу о покретању процедуре за разрјешење Управног одбора БХРТ-а.


Инцицијатива је била покренута на захтјев посланика Ремзије Кадрића, Садика Бахтића и Адема Хускића.

Предсједавајући Комисије Бранко Докић изјавио је да је усвојен закључак у којем се наводи да је иницијатива у складу са пословником Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, али да није у складу са Законом о Радио-телевизијском сервису БиХ.

"Комисија је наложила Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ да о поменутој иницијативи затражи мишљење Регулаторне агенције за комуникације БиХ", рекао је Докић.

Он је напоменуо да је Комисија затражила од Министарства комуникација и транспорта информацију о припреми телевизијског канала на хрватском језику.

На сједници је подржана иницијатива посланика Жељка Кузмановића о одржавању округлог стола о теми "Стратегија развоја транспортне дјелатности у БиХ".

Примљен је к знању Извјештај Министарства комуникација и транспорта БиХ о активностима на пројекту "Аутопут на коридору Пет це" за 2009. годину, као и Извјештај о раду Комсије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за 2009. годину.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog