Društvo

Додик у Требињу обећава помоћ

ТРЕБИЊЕ - Влада Републике Српске и убудуће ће у Требињу помагати реализацију започетих пројеката од важности за ову општину и радити на стварању услова за отварање нових радних мјеста, рекао је данас предсједник Владе РС Милорад Додик.


Након што је са начелником општине Требиње Доброславом Ћуком и министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Радивојем Братићем посјетио јужну градску обилазницу, гдје су радови у завршној фази, Додик је истакао да је Влада РС за овај посао из Развојног програма РС издвојила 2,8 милиона КМ док је општина Требиње за откуп земљишта обезбиједила 750.000 марака.

Додик је најавио скори почетак радова и на источној обилазници око града, те истакао да је за цијели тај пројекат укупно из Развојног програма РС издвојено седам милиона КМ.

Према Додиковим ријечима, на рјешавање проблема обилазница око града и растерећења улица центра од теретних возила чекало се двадесет година.

Додик је подсјетио да су до сада уз Владину помоћ завршени и радови на путној комуникацији Требиње - Херцег Нови, те да су у току радови на превоју Чемерно, чијим завршетком ће се убрзати и направити једна од најзначајнијих комуникација из Србије према Јадрану преко Херцеговине.

"Из Развојног програма РС одобрена су и средства за потребе школства и васпитних установа на подручју ове општине, а прошле године заједно са општином Влада РС је изградила депонију", истакао је Додик.

Премијер РС је нагласио да је развојна шанса и будућност овог краја, осим енергетике, пољопривреда и прерађивачка индустрија, те додао је потребно засадити нове засаде воћа и поврћа, те организовати одређене прађивачке капацитете на бази те производње.

Додик је навео да и туризам на овом подручју завређује велику пажњу, те нагласио да се у оквиру Епархије захумско херцеговачке и приморске у центру града реновира хотел са 20 соба који ће ускоро бити у функцији и значајно дати допринос укупној туристичкој понуди града који, како је рекао, има шта да покаже.

Начелник општине Требиње Доброслав Ћук истакао је добру сарадњу општине и Владе РС и изразио увјерење да ће и убудуће имати подрушку републичких институција у реализацији пројеката у овој општини.

Ћук је поновио да су радови на јужној обилазници око града у завршној фази, те да након њих слиједе радови на источној обилазници, за што је већ урађен идејни пројекат, а након чега ће обилазница бити у својој правој функцији

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog