Politika

Билећка опозиција: СНСД, добродошао у Херцеговину

БИЛЕЋА- Коалиција ''Заједно за Билећу'' (СДС-ПДП-СРС РС) позвала је, како се наводи у сопштењу, "до избора пресељену Владу РС у Херцеговину" да се сјети и 400 радника "Билећанке" којима је на прошлој турнеји Владе РС, 2006. године, премијер РС Милорад Додик обећао да ће "Билећанка ових дана бити покренута".


 

Уједињена опозиција у Билећи наводи да је паника која је захватила СНСД, посљедица је неиспуњених обећања: уговор са Чезом испоставио се још једним промашајем, пројекат "Горњи хоризонти" није ни на видику.

"Умјесто обећаних нових радних мјеста, добили смо нова отпуштања, а оно мало преосталих радника, попут оних у "Фабрици алата Требиње", приморано је да трпи пријетње својих послодаваца да ће остати без посла уколико пред новинарима кажу истину да приватизациони уговор није испоштован и да је ријеч о само још једној пљачкашкој приватизацији", наводи се у саопштењу.

Коалиција ''Заједно за Билећу'' пита Владу РС и СНСД од чега ће и гдје живјети они који су остали без домаћинстава док комисије не заврше посао и да ли би и себи додијелили само пет хиљада марака прве помоћи да су они остали без кућа.

"Коалиција "Заједно за Билећу" поручује СНСД да чак ни пресељење Владе РС у Херцеговину не може спријечити изборни дебакл СНСД који је протекле три године само сијао лажна обећања, од избора до избора сјећајући се Херцеговине, због чега ће сада са аеродрома у Требињу СНСД отићи у историју."

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog