Društvo

Дервента: 2,5 милиона за инвестиције

ДЕРВЕНТА - Општина Дервента издвојиће из овогодишњег Буџета 2,5 милиона КМ за капиталне пројекте, што је за 21 одсто више него прошле године - рекао је начелник општине Дервента Милорад Симић.


Он је навео да ће највећи дио ових срестава бити уложено на уређење Трга православља, али да ни села неће бити занемарена, јер је планирано асфалтирање више сеоских путева.

Према његовим ријечима, у овој години почеће санација водоводне и канализационе мреже, у шта ће бити уложено око осам милиона КМ.

Симић је истакао да је посљедњих година интензивирана обнова овог града који је претрпио велика разарања у посљедњем рату, због чега је био прозван другим Вуковаром.

"Посљедице тог разарања су још видљиве на сваком кораку, али захваљујући помоћи Владе РС кроз Развојни програм и сопственим издвајањима обнова се последњих година интезивирала", рекао је Симић додајући да је Дервента из године у годину љепша и боља.

Он је као веома значајан пројекат издвојио изградњу „кружног тока“ на Рампи, јер цијели пројекат Општина реализује сопственим срествима. Симић је навео да је за прву фазу изградње кружног тока утрошено 300.000 КМ, а да ће цијели пројекат коштати око 500.000 КМ, те да ће бити реализован у овој години.

Симић је истакао да је у обнови Дервенте много помогла Инвестициона развојна банка која је у четири пројекта на подручју ове општине инвестирала близу пет милиона КМ.

"Захваљујући тим срествима, али и властитим учешћем обновљена је стара зграда Гимназије у којој ће бити смјештено истурено одјељење Учитељског факултета. Овај објекат је завршен и наредних дана треба да буде предат на употребу", рекао је начелник општине Дервента и додао да је ова општина и најозбиљнији кандидат да јој буде додијељен пројекат изградње регионалне депоније чврстог отпада.

У Дервенти су реконструисане и зграде Библиотеке и Центра за културу, уређен је централни трг и асфалтирани су сви путеви који центре мјесних заједница повезује са центром општине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog