Politika

Месић је и политички и морално на нули

Посљедња изјава Стјепана Месића наноси додатну штету односима Србије и Хрватске и не доприноси регионалној стабилности, сматра Борислав Стефановић.


Политички директор Министарства спољних послова Србије рекао је да Месићева изјава није вриједна коментара јер је познато да је он одлазећи предсједник, који је посљедње вријеме покушао да нанесе додатну штету односима двије земље. Стефановић је додао и да је политички и морални кредибилитет Месића скоро на самој нули "због чега му не би требало давати превише простора".

"Рад Стјепана Месића, и нарочито његове изјаве, ни у ком случају нису допринијеле ни регионалној стабилности ни приближавању двије државе, а оно што је посебно важно је да нису довеле до рјешавања нагомиланих проблема и отворених питања који заиста постоје и која у великој мјери оптерећују животе грађана обе државе", казао је Стефановић.

Одлазећи хрватски предсједник поручио је у својој изјави да би у моменту евентуалног расписивања референдума у РС одмах послао хрватску војску, која би код Брчког прекидањем коридора онеспособила РС, и "одмах би морала да нестане".

Он је казао и да избор новог предсједника Хрватске, Иве Јосиповића, Србији шаље позитиван сигнал, судећи према његовим скорашњим изјавама, које су усмјерене ка дијалогу, договору и проналажењу рјешења отворених питања између двије земље.

"Мислим да постоји обострана спремност и политичка воља и може се рећи да дјелимо један јако важан стратешки приоритет, улазак у ЕУ. Сигуран сам да је и Хрватској и Србији и те како стало до регионалне стабилности, рекао је он.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog