Politika

Представнички дом сутра поново о попису

САРАЈЕВО - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ сутра би у Сарајеву у првом читању требало да разматра Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. године.


Предложени закон, који предвиђена могућност становника БиХ да се на попису изјасне о нацији, вјероисповијести и језику, у септембру је враћен парламентарној Комисији за економске рефоме и развој, а она га је након разматрања подржала и упутила Представничком дому на поновно разматрање.

На предложеном дневном реду сутрашње сједнице налази се, такође у првом читању, Приједлог закона о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ, чији је предлагач Савјет министара БиХ, а којим се омогућава званичницима да буду чланови управних и надзорних одбора.

Одредбе предложеног закона предвиђају да, уколико он буде усвојен, ентитети своје законе ускладе са рјешењима на нивоу БиХ.

Посланици би у првом читању, између осталих, требало да разматрају и Приједлог закона о допунама Закона о Суду БиХ и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Тужилаштву БиХ, чији је предлагач посланик Странке за БиХ Азра Хаџиахметовић.

Овим приједлозима међународним судијама и тужиоцима у наведеним правосудним институцијама продужава се мандат у пуном капацитету до краја 2012. године.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog