Politika

Tужилаштво није извело све доказе против Шешеља

ХАГ - Специјални савјетник главног тужиоца Хашког трибунала Фредерик Звинен изјавио је данас да Тужилаштво још није завршило свој доказни поступак у предмету против предсједника Српске радикалне странке Војислава Шешеља.


Звинен није могао да прецизира када ће извођење доказа бити окончано, а појаснио је да је свједок који је на суђењу Шешељу требало да исказ да јуче и данас, био позван као свједок вијећа.

"Уколико се други свједоци не појаве као свједоци Тужилаштва, појавиће се као свједоци вијећа", рекао је Звинен.

Главни претрес против Шешеља није јуче настављен, јер је свједок ВС-026 имао хируршку интервенцију и не очекује се да ће моћи да да исказ у наредних неколико недјеља.

Француски судија Жан-Клод Антонети саопштио је да ће свједочење можда бити обављено путем видео-везе.

Наставак суђења Шешељу најављен је за идућу седмицу.

Портпарол Судског дијела трибунала Нерма Јелачић саопштила је да је Генерална скупштина УН усвојила буџет суда за 2010. и 2011. годину у траженом износу од око 280 милиона долара. Буџет је мањи од оног за претходне двије године и у складу је са смањењем обима рада, рекла је Јелачићева.

Она је најавила да ће сутра, изван суднице, бити одржан састанак о документима које Тужилаштво тражи од власти Хрватске у предмету "Готовина и други", у вези са злочинима над српским цивилима у току и послије операције "Олуја" 1995. године. На састанку ће, осим страна у судском поступку, учествовати представник Владе Хрватске, рекла је Јелачићева.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog