Društvo

Миран протест радника РТВ Мостар

МОСТАР - Синдикат Херцеговачке радио-телевизије Мостар данас је организовао мирни протест испред зграде гдје је смјештено њихово сједиште, а подршку им је дало и неколико стотина грађана, Синдикат средњих школа и колеге из осталих медијских кућа


Радници су захвалили присутнима који су им данас дали подршку, али и онима који им дају подршку од почетка њихове агоније - јавља дописник Срне.

Радник Херцеговачке телевизије Давор Бабић упозорио је на лошу ситуацију у којој се налази ова медијска кућа, али и напоменуо јавност да им многобројни разговори са странкама које су у власти није донио ништа осим обећања.

Он је још једном позвао све надлежне да помогну Херцеговачкој радио-телевизији Мостар, како овај једини јавни електронски медиј на хрватском језику не би био угашен.

На протесту су били и радници Радија Херцег-Босне, који се такође налазе у незавидној ситуацији.

Предсједник Уније независник синдиката Федерације БиХ Јосип Милић нагласио је да овај протест није упућен ни против кога, него да просвјетари само желе помоћи новинарима у борби за слободу ријечи, мисли, ума и свега онога што један народ чини народом.

Синдикат средњих школа Херцеговачко-неретванске жупаније које наставу изводе по наставном плану и програму на хрватском језику данас је организовао штрајк упозорења због солидарности са медијима.

"Ово је протест за оживљавање, а не за убијање. Ово је и протест доказивања нас старијих да смо још живи и вас млађих да сте сазрели. Ми старији смо доказали да у нама још није умрла жеља за борбом за слободу ма колико нам је наши политичари свакодневно убијали", поручио је окупљенима Милић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog