Politika

Шпирић: Месић враћа дуг страним финансијерима

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић оцијенио је да је изјава хрватског предсједника Стјепана Месића да би у случају рефереднума у РС примијенио војну силу - враћање дијела дуга финансијерима својих изборних кампања.


"Наравно да не одобравам изјаву Месића, али имам разумјевања да он има потребу да макар на овај начин врати дио дуга финансијерима својих изборних кампања, о чему су ових дана говорили Иво Санадер и Милан Бандић", рекао је Шпирић.

Он је оцијенио да је јадан и у суштини за жаљење шеф државе који за напад у свом мандату одабере не шефа друге државе, већ предсједника владе једног ентитета, чији је гарант држава Хрватска, што уједно говори о његовим државничким дометима.

"То је антидејтонски чин и разлог зашто Хрватска, за разлику од Словеније Бугарске и Румуније, није могла постати чланица ЕУ", констатовао је Шпирић.

Друго, навео је предсједавајући Савјета министара, Месић не може хрватску војску којом управља НАТО, без обзира на његово овлаштење, извести ни у лов у родну Ораховицу, а поготово не у рат са другом државом.

"Због тога, пензионеру Месићу могу пожељети да настави сањати своје недосањање снове које је започео са својим првим предсједником партије и државе Фрањом Туђманом, чији је био човјек од повјерења број један", поручио је Шпирић.

На питање зашто није раније реаговао на Месићеву изјаву, Шпирић је одговорио да има важнијих послова и да обично не реагује на глупости.

"То вам је исто када бисте ме питали зашто нисам реаговао на сваку изјаву /вође француске екстремне деснице Жан Мари/ Ле Пена или /преминулог шефа аустријских ултрадесничара Јерга/ Хајдера", објаснио је Шпирић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog