Politika

Јеремић: Тачи провоцира стратегијом за Сјевер

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Вук Јеремић оцијенио је као провокативне најаве премијера Косова Хашима Тачија и појединих међународних организација о прављењу стратегије за сјевер Косова.


"Провокативне најаве илегалних институција у Приштини, као и илегалних међународних организација попут такозване међународне цивилне канцеларије не могу за последицу имати стабилизацију и смиривање прилика на терену", рекао је Јеремић након састанка са чешким колегом Јаном Кохоутом.

Он је напоменуо да ће предсједник Борис Тадић предводити делегацију Србије на сједници Савјета безбједности УН о Косову, у петак, 22. јануара, истичући да Београд сматра да је ситуација на Косову изузетно озбиљна и сложена и да је то разлог што ће Србија на сједници Савјета безбједности бити представљена на највишем нивоу.

Јеремић је изразио наду да ће у овој години доћи до развоја политичке ситуације који ће омогућити да буде начињен искорак у тренутно блокираном процесу о статусу Косова.

Он је изразио наду да ће бити начињен искорак у постизању компромиса за будући статус Косова, што је неопходно за одржавање мира и стабилности у јужној српској покрајини.

"Србија је до сада учинила све и наставиће да чини све да очува мир и стабилност у сваком делу своје територије, укључујући и део над којим нема пуни административни капацитет", рекао је Јеремић.

Он је нагласио да треба бити рационалан и озбиљан и пронаћи начин да се настави сарадња на очувању мира и стабилности на Косову без обзира на различита гледишта на будући статус јужне српске покрајине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog