Društvo

Прњавор покреће пројекат развоја

ПРЊАВОР - У Прњавору је данас одржана иницијална сједница партнерске групе формиране у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја, на којој је потписан споразум и изабрано предсједништво.


Координатор пројекта Жана Пекић напоменула је да је Прњавор једна од 24 партнерске општине која је укључена у Пројекат интегрисаног локалног развоја који имплементира УНДП, а финансијски подржава швajцарска Агенција за развој и сарадњу.

Она је напоменула да Пројекат предвиђа формирање општинског развојног тима и партнерске групе у коју треба да уђе већина актера локалне заједнице из привредног, јавног и невладиног сектора.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш истакао је да ће стратегија развоја обухватати четири сегмента и то

привредни развој, просторно планирање, заштиту животне средине и укљученост свих партнера, као и грађана

појединачно.

Циљ Пројекта интегрисаног локалног развоја је оспособљавање општина у БиХ за изазове предстојећих европских интеграција, а општинама укљученим у овај пројекат пружиће се финансијска подршка у провођењу приоритетних пројеката, који произилазе из развојних стратегија, у укупном износу од око милион долара.

Пројекат предвиђа сарадњу 24 општине у БиХ на формулисању адекватног креирања и имплементирања развојних стратегија на локалном нивоу, а очекује се да резултат пројекта буде ефикасна и одговорна израда и провођење општинских развојних политика и пројеката у складу са стандардима ЕУ, чиме ће се допринијети и оспособљавању општина за успјешније привлачење и управљање предприступним фондовима ЕУ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog