Svijet

Ухапшен полицајац који је тражио Путинову помоћ

МОСКВА - Руски полицајац Алексиј Димовски, које је оптужио своје надређене за корупцију и затражио помоћ од премијера Владимира Путина, ухапшен је због злоупотребе положаја, саопштили су данас званичници.


Димовски је у новембру постао сензација на интернету када је на свјетској информационој мрежи поставио видео-снимак у којем је оптужио полицијску службу за корпцију.

Он се пожалио на услове рада и рекао да надређени третирају обичне полицајце "као стоку". Такође је затражио састанак са премијером Путином, али он се није огласио.

Власти су у децембру објавиле да воде истрагу о Димовском због преваре у вези са злопотребом овлаштења, што је кривично дјело за које може бити изречена казна од шест година затвора.

Димовски је изјавио да је оптужен за проневјеру 24.000 рубаља (800 долара) у периоду од четири године и да му је наређено да се јави у притворни центар Краснодар.

Активисткиња за заштиту људских права Људмила Лексијева, шеф Хлесиншког одбора у Москви, изјавила је да је притварање Димовског "нечувено", јер је он само проговорио о незаконитим активностима својих шефова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog