Svijet

Авионска несрећа у близини Бејрута

БЕЈРУТ - Путнички авион етиопијске авиокомпаније, са 90 путника и чланова посаде, срушио се у Средоземно море и запалио непосредно након полијетања из Либана усљед олујног невремена, изјавили су данас либански министар транспорта Гази Ариди и очевици.


Још није познато да ли има преживјелих.

Ариди је рекао да је контрола летова изгубила контакт са авионом непосредно након полијетања и да се летјелица срушила у Медитеран на око 12 километара јужно од аеродрома у Бејруту.

"Контролни торањ помагао је пилоту авиона током полијетања и изненада је прекинут контакт са летјелицом", рекао је Ариди новинарима, додајући да се путнички авион типа "боинг 737" срушио на око 3,5 километра од обале.

Очевици су рекли да су видјели "велику ватрену лопту" непосредно прије него што се авион срушио у море.

Несрећа се догодила усљед обилних кишних падавина и олујног невремена које су у протеклих два дана захватиле Либан, изазвавши јаке поплаве и велику материјалну штету у појединим дијеловима земље.

Ариди је истакао да су међу путницима била 54 Либанца, 22 Етиопљанина, Ирачанин, Францускиња, Сиријац и седам чланова посаде.

Он је додао да је било и неколико лица са двојним држављанством, укључујући и два Британца либанског поријекла, Канађанина либанског поријекла и Руса либанског поријекла.

Агенција Ројтерс јавила је да је супруга француског амбасадора Дениса Патона - Марла била у авиону који се срушио код либанске обале.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog