Svijet

Саркозијев статус на профилу: Почела кампања

ПАРИЗ - Француски предсједник Никола Саркози започео је интензивну медијску офанзиву, док резултати анкета показују да ће његова конзервативна коалиција на предстојећим регионалним изборима у марту претрпјети тежак пораз.


Прије његовог вечерашњег појављивања на француској националној телевизији у ударном термину, Саркози је предложио француским корисницима интернет странице за дружење "Фејсбук" да се укључе у програм.

"Не оклијевајте да ми кажете о својим сумњама и питањима о којима сматрате да се треба говорити", написао је Саркози на својој страници на "Фејсбуку" на којој има више од 203 000 фанова.

Страница "Фејсбука" Против Николе Саркозија има нешто више од 194 000 присталица док је страница на којој се тражи да се 27 март прогласи "за дан без Саркозија" привукла око 365 000 чланова.

Предстојећи регионални избори сматрају се за велики тест за Саркозија и његову реформистичку политику.

На изборима 2004. године странке љевице освојиле су контролу над 20 од 22 региона у копненом дијелу Француске. Ти резултати сматрани су великим поразом за Саркозијевог претходника на функцији предсједника Жака Ширака и премијера Жан Пјера Рефарена.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog