Društvo

Дугови ФТВ премашили њену вриједност

БАЊА ЛУКА - Укупна дуговања Федералне телевизије виша су од 20 милиона КМ, што је, према оцјени посланика у федералном Парламенту и запослених у управним одборима јавног РТВ сервиса, скоро три милиона КМ више од укупне вриједности медија.


Предсједник Клуба ХДЗ БиХ у Федералном парламенту Мате Фрањичевић рекао је да су дугови те медијске куће вишемилионски, те да је новом менаџменту и Управном одбору РТВ ФБиХ препоручено да мора да почне да се домаћински односи према пословању куће.

"У самом извјештају о пословању нисмо задовољни образложењима која су наведена по разним основама", рекао је Фрањичевић и додао да - уколико се препоруке не схвате озбиљно и не спроведу - не преостаје ништа осим стечаја.

Посланици у федералном парламенту оцијенили су да тај медиј не може себи да дозволи да плате и материјалне трошкове исплаћује кроз задужења.

Представнички дом Парламента ФБиХ данас ће расправљати о Извјештају о раду РТВ ФБиХ за 2008. годину послије дужег чекања да се усвоји Закон о РТВ ФБиХ и да се посланицима достави извјештај о раду тог медија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog