Svijet

Руски милијардер купује лондонски ''Индипендент''

ЛОНДОН – Контроверзни руски милијардер Александар Лебедев купује лондонски „Индипендент”, који запао у велике финансијске проблеме.


Британски лист „Тајмс” у данашњем издању пуне двије стране је посветио руском бизнисмену Лебедеву, који је у завршним преговорима са власницима „Индипендента” о преузимању тог лондонског, либерално оријентисаног дневника.

Лебедев је, наводи „Тајмс”, контроверзна личност - бивши агент КГБ-а који се преобратио у заговорника пословне транспарентности и слободне штампе, оштри критичар Кремља који је управо држави за 450 милиона долара продао свој удио у авиокомпанији „Аерофлот” и финансијској корпорацији „Иљушин”.

Ако се домогне „Индипендента”, биће то други британски лист у власништву Лебедева, наводи „Тајмс”, пренио је Би-Би-Си (BBC).Лебедев је преузео „Ивнинг стандард” у тренутку када је тај вечерњи лист губио 10 милиона фунти годишње - одлучио је да га дијели бесплатно и захваљујући утрострученом тиражу и приходима од реклама, преокренуо је негативне трендове, додаје „Тајмс”.

„Индипендент”, који је такође у великим дуговима, Лебедев неће дијелити џабе, али обећава да се у уређивачку политку неће мијешати, пише „Тајмс”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog