Svijet

С. Кореја наставила са артиљеријом и привела Американца

СЕУЛ - Сјеверна Кореја је данас наставила извођење артиљеријске вјежбе уз употребу бојеве муниције у граничној зони са Јужном Корејом и објавила да је привела једног америчког држављанина.


Комунистичка држава је испалила гранате у море недалеко од границе други дан за редом, саопштила је војска Јужне Кореје.

Званична сјевернокорејска новинска агенција пренијела је да је један Американац под истрагом након што је приведен прије три дана због илегалног преласка границе са Кином.

Сјевернокорејска војска јуче је испалила више од 80 граната у граничној области, а супарничка страна реаговала је испаљивањем 100 пројектила.

Пјонгјанг тврди да је ријеч о рутинској војној вјежби, која је покренута послије објаве забране пловидбе у граничном подручју на мору.

Ова област била је поприште морнаричких окршаја 1999. и 2002. године. Посљедњи инцидент догодио се у новембру прошле године, када је током сукоба запаљен један сјевернокорјски патролни брод.

Вашингтон је саопштио да испаљивање гранта представља провокацију и подржао протест званичног Сеула.

Аналитичари сматрају да Сјеверна Кореја подиже тензије да би указала на неопходност склапања формалног мировног споразума на Корејском полуострву.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog